ZEUS 2K VOLLEYBALVERENIGING SNEEK

Over ons

Op een zwoele avond ergens achter in 1999 zat een groep jongens bijeen om een nieuwe volleybalvereniging te beginnen. Een vriendenteam dat het plezier in het volleybal voorop zou stellen: vc Zeus2k was geboren. Een vereniging die nu niet weg te denken is uit de Sneker Sporthal en Schuttersveldhal. Niet alleen in de zaal, maar ook in de kantine zijn de leden regelmatig en langdurig te vinden.

 

Team historie

Het seizoen 2000/2001 zou het eerste jaar zijn waarin vc Zeus2k in competitieverband zou spelen, beginnend in de 3e klasse. Na promotie in het eerste en tweede jaar heeft heren 1 jaren in de 1e klasse gespeeld, met 1 seizoen promotieklasse tussendoor. Inmiddels spelen de heren echter al weer een aantal jaren in de promotieklasse in een spannende competitie.

 

In 2002 werden de heren benaderd door een aantal dames die de idealen van de heren wel aanspraken. Dames 1 werd opgericht. Een groep dames die zich, na drie seizoenen, nestelden in de 1e klasse. Hier zijn de dames nog steeds elk jaar te vinden.

 

In 2007 kwam er een verzoek uit een 4e klasse dames team die zich wilden aanmelden bij volleybalvereniging vc Zeus2k. Na 2 keer gepromoveerd te zijn, speelden de dames jaren in de 2e klasse. Na seizoen 2014-2015 gedegradeerd te zijn, zijn de dames na een jaar 3e klasse weer terug in de 2e klasse op vrijdagavond.

 

In 2013 is er door overname van een andere club nog een derde damesteam aan onze vereniging toegevoegd. Zij zijn afgelopen seizoen kampioen geworden en daardoor gepromoveerd naar de 2e klasse op de vrijdagavond.

 

Wat houd vc Zeus2k in?

Zoals eerder vermeld bestaat de vereniging uit 4 vriendenteams. Een team dat plezier in het volleybal belangrijk vindt. Elk team is verantwoordelijk voor zijn of haar spelers, zonder overleg worden er dus geen spelers geplaatst of overgeplaatst. Elk team heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheden zoals het aantrekken van sponsoren, zoeken naar spelers/trainers, voldoen aan NeVoBo regels, enz enz.

 

Naast het bestuur, welke een informatieve en begeleidende houding heeft, kent de vereniging een aantal commissies. Zo is er een activiteitencommissie, een sponsorcommissie, kledingcommissie. Uit elk team zit minimaal 1 speler of speelster in de verschillende commissies.

 

Toekomst

Plezier in het volleybal staat bij ons voorop. Elk team heeft daarom zijn of haar eigen ambities. Deze worden aan het begin van het seizoen binnen het team besproken.

 

Hoewel het aantal volleyballers minder wordt. (kijk in de omgeving, er trekken elk seizoen complete teams zich terug)  zal vc Zeus2k zich inzetten voor het behoud van het volleybal in Sneek en omgeving.

 

 

Twitter

Laatste nieuws

Contact

 

Voorzitter:

A.J. v/d Kooi

voorzitter@zeus2k.nl 

 

Penningmeester:

C.D. Poiesz

penningmeester@zeus2k.nl

 

Secretaris:

L. Woltjer

secretaris@zeus2k.nl